De Theaterstraat is een dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een kleinschalige organisatie waarin er veel aandacht is voor de mogelijkheden en de talenten van de mensen die er werken. Er wordt voortdurend gewerkt aan en met zelfexpressie in een kunstzinnige setting. De Theaterstraat is een geschikte plek om te werken voor mensen die naast een verstandelijke beperking, bovengemiddeld gevoelig en/of creatief zijn op het gebied van theater, muziek, dans, poëzie,clownerie en beeldende kunst.
Op maan- en dinsdagen wordt er theater gemaakt. Vanaf 2017 worden Theaterstraters in hun eigen tempo en op hun eigen niveau, opgeleid tot contactclown. Hierbij gaat veel aandacht naar allerlei manieren van communiceren zoals gebaren, mimiek, jabbertalk, muziek, etc. Als clown zoeken we de lichtheid van de zwaarte en benadrukken we graag de zwaarte van de lichtheid. We werken met onze emoties en leren dat we ze op het podium kunnen inzetten als wij dat willen. We houden spontane straatoptredens en geven clowneske voorstellingen. Op straat maken we als clown met veel mensen contact.
De clown en de mens met een verstandelijke beperking hebben beide een andere kijk op de wereld, waar de clown van nature een contactmaker is, wordt de mens met de beperking vaak niet begrepen. Op het moment dat de clown zijn werk gaat doen, krijgt de speler iets in handen waardoor het contact met buitenwereld verandert. In plaats van zorg en aandacht te ontvangen, kan hij, als clown, deze nu geven aan het publiek. Het clown worden en zijn vraagt veel oefening en kan alsmaar verfijnd en uitgediept worden. Dit betekent dat de spelers nooit uitgeleerd zullen zijn en er telkens weer nieuwe uitdagingen aangegaan kunnen worden.
Tenslotte is er op de woensdag nog de mogelijkheid om beeldend te werken. De kunstenaars die in het atelier komen werken behoren tot de groep outsider kunstenaars. Kunstenaars met een verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid die buiten de conventionele kunstwereld opereren.